Da Vinci College Magazine

Da Vinci College Magazine

Gepubliceerd op 22-11-2017, 12:10

Da Vinci College Lammenschans is een school in Leiden voor vmbo basis/kader en regulier mavo. De directie gelooft in de kracht van print. De Coalitie werd, mede omdat het reeds diverse onderwijsbladen produceert, gevraagd een opzet voor een nieuw magazine te maken. Het magazine is bestemd voor onder andere ouders, leerlingen, medewerkers, basisscholen en stagebedrijven. Het eerste nummer, dat geheel door de Coalitie werd geproduceerd, verscheen in oktober. De reacties van ouders en medewerkers waren ronduit positief. Het tweede nummer verschijnt in januari 2018. Dit keer geen acht maar twaalf pagina's dik. De oplage is met duizend exemplaren verhoogd. De extra exemplaren worden uitgereikt aan ouders, kinderen en andere belangstellenden tijdens de Open Dag begin februari volgend jaar.   

Lees verder
Het relatiemagazine als cadeautje

Het relatiemagazine als cadeautje

Gepubliceerd op 27-09-2017, 10:47

'Print' heeft het de afgelopen pak hem beet tien jaar moeilijk gehad. De opkomst van digitale communicatiekanalen zorgde voor een aantrekkelijk en - ogenschijnlijk - goedkoper alternatief. De Coalitie is altijd blijven geloven in de kracht van print, náást (nieuwe) digitale uitingen. Ook bij meerdere merken en bedrijven die aanvankelijk afstand hadden genomen van print, zowel binnen als buiten onze klantenkring, zien we een hernieuwde waardering voor print als communicatiemedium.

Lees verder
Anders dan anders

Anders dan anders

Gepubliceerd op 05-09-2017, 09:55

Golfclub Spaarnwoude bestaat 40 jaar. De Coalitie werd gevraagd de PR rondom dit jubileum te organiseren. Maar 40 jaar is natuurlijk geen echt jubileum. Dus moet er naar andere ingangen worden gezocht. Soms is enig geluk daarbij onontbeerlijk.

Lees verder
 

Werken aan je talent in Leiden

Gepubliceerd op 04-09-2017, 11:10

Op het Da Vinci College locatie Lammerschans in Leiden werken leerlingen van de mavo en het vmbo basis/kader druk aan hun talent. Daarnaast herbergt het nieuwe gebouw een internationale Schakelklas waar kinderen uit het buitenland de Nederlandse taal leren om zo snel mogelijk naar het reguliere onderwijs door te stromen. Omdat een geprint magazine volgens de schoolleiding een uitstekende manier is om ouders en andere stakeholders te informeren, besloot het da Vinci met De Coalitie in zee te gaan voor de productie van jaarlijks 4 magazines. De Coalitie is lid van de redactie en neemt de teksten en een deel van de fotografie voor haar rekening.

Lees verder
Minicollege voor Business Studies

Minicollege voor Business Studies

Gepubliceerd op 25-08-2017, 09:10

Jaap Sluis is een van de grondleggers van de ondernemerstalkshow NV Haarlem die elk kwartaal in De Philharmonie in Haarlem wordt gehouden. Onder de bezoekers zijn steeds vaker studenten van Hogeschool Inholland Haarlem. In de programmering wordt regelmatig een plaats ingeruimd voor ondernemende studenten (of studerende ondernemers, zo u wilt...). Daarom werd Jaap Sluis gevraagd om tijdens de introductieweek van de opleiding Business Studies van Inholland  aan 140 studenten kort iets over de NV Haarlem te vertellen. Hij verzorgde een minicollege over hoe je met veel plezier een talkshow vol vaart en variatie in elkaar draait.

Lees verder
 

Wie maakt Bloemendaal (nóg) beter?

Gepubliceerd op 09-08-2017, 15:29

Stichting Ons Bloemendaal bestaat 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is een prijsvraag uitgeschreven voor burgers, bedrijven en organisaties die zich betrokken voelen bij het dorp: 'Wie maakt Bloemendaal (nóg) beter?'. In opdracht van de jubilerende stichting verzorgde De Coalitie een mediatraject rond dit iniitiatief. Zowel in print als online werd ook búiten Bloemendaal aandacht aan de prijvraag geschonken. Wie ideeën heeft over het nóg beter maken van Bloemendaal kan die tot 15 oktober sturen naar onsbloemendaal@live.nl of naar Stichting Ons Bloemendaal, antwoordnummer 811, 2110 VB Aerdenhout. De jury onder voorzitterschap van de Haarlemse stadsbouwmeester (en Bloemendaler) Max van Aerschot maakt naar verwachting in november bekend wie er heeft gewonnen.

Lees verder
Op naar BOGOTÁ!

Op naar BOGOTÁ!

Gepubliceerd op 08-08-2017, 15:04

In opdracht van Meurkens & Meurkens uit Haarlem verzorgde De Coalitie een mediatraject rond de door dit bedrijf geïnitieerde aankoop van het voormalige BAM-complex in Halfweg. Daar ontwikkelt het Haarlemse bedrijf een culturele broedplaats met ruimte voor 250 creatieve geesten. Meurkens & Meurkens exploiteerde gedurende elf jaar in opdracht van derden het succesvolle Belcanto in Haarlem waar (in een voormalig belastingkantoor) ruim 200 kunstenaars en bedrijfjes onderdak vonden. Met de realisatie van het eigen project BOGOTÁ zet Meurkens & Meurkens een belangrijke nieuwe stap. Die is breed gecommuniceerd en kreeg veel aandacht in de regionale pers. Maar ook in vakmedia op het gebied van cultuur, vastgoed, stedenbouw en architectuur.  

Lees verder
Avond in de Balie

Avond in de Balie

Gepubliceerd op 31-07-2017, 11:05

In de westerse wereld gebeurt er veel om aids te bestrijden. De aandacht voor deze ziekte lijkt wat weg te zakken. Maar wereldwijd zijn er altijd nog 37 miljoen mensen die aan deze ziekte lijden. Mede daarom wordt in 2018 van 23 tot 27 juli de 22e Aids Conferentie (Aids 2018) in Amsterdam gehouden.

Lees verder
«  4  5  6  7  8  9  10  »