Een ándere eindejaarsbijeenkomst

Een ándere eindejaarsbijeenkomst

Gepubliceerd op 12-12-2017, 13:25

Het is voor bedrijven en organisaties nogal eens een verplicht nummer: de eindejaarsbijeenkomst met het personeel. Bij BK ingenieurs vonden ze het tijd voor vernieuwing. De Coalitie werd gevraagd mee te denken over een ander format. Dat kwam er in de vorm van de talkshow Bij BK met aansluitend een korte quiz over het bedrijf. Uit acht BK-vestigingen in den lande kwamen zo'n 120 werknemers naar Utrecht waar het evenement plaatsvond. Namens De Coalitie interviewden Johan Tempelaar en Jaap Sluis het management van BK over de in 2017 behaalde resultaten en over de plannen voor 2018 en daarna. Op basis van gerichte vragen en compacte antwoorden werd in een relatief korte tijd veel belangrijke informatie gedeeld.

Lees verder
 

Goede kappers, slechte kappers

Gepubliceerd op 07-12-2017, 12:10

Govert van Bezooijen, directeur Entreeonderwijs en Wim Dijkshoorn, projectleider Voortijdig Zorgverlaten en Zorg, nemen dit schooljaar afscheid van het Nova College. Govert en Wim kozen voor een bijzondere invulling van hun afscheidsreceptie die zowel luchtig als leerzaam moest zijn. Jaap Bonkenburg van De Coalitie werd gevraagd de middag te presenteren.

Lees verder
 

Magazine voor mantelzorgers

Gepubliceerd op 07-12-2017, 10:59

Zorg en hulp geven aan een naaste met een chronische ziekte of beperking, oftewel mantelzorg, is vaak vanzelfsprekend voor mensen. Maar ook mantelzorgers hebben behoefte aan ondersteuning, van informatie of advies tot praktische ondersteuning. Tandem Mantelzorg is het expertisecentrum voor mantelzorgers in Zuid-Kennemerland. Eenmaal per jaar geven zij het Tandem Magazine uit.

Lees verder
NV-format valt in de smaak

NV-format valt in de smaak

Gepubliceerd op 29-11-2017, 13:45

Bijna tien jaar geleden stond De Coalitie aan de basis van de ondernemerstalkshow NV Haarlem. Een driemaandelijks evenement in De Philharmonie dat eind november 2017 voor de 38ste keer plaatsvond. Onder de ruim 250 bezoekers bevonden zich dit keer gasten uit Purmerend en Zaanstad. In beide gemeenten bestaat zowel bij het stadsbestuur als ondernemersverenigingen de behoefte aan een eigen NV. De Coalitie zorgt voor de redactionele invulling en presentatie.    

Lees verder
Da Vinci College Magazine

Da Vinci College Magazine

Gepubliceerd op 22-11-2017, 12:10

Da Vinci College Lammenschans is een school in Leiden voor vmbo basis/kader en regulier mavo. De directie gelooft in de kracht van print. De Coalitie werd, mede omdat het reeds diverse onderwijsbladen produceert, gevraagd een opzet voor een nieuw magazine te maken. Het magazine is bestemd voor onder andere ouders, leerlingen, medewerkers, basisscholen en stagebedrijven. Het eerste nummer, dat geheel door de Coalitie werd geproduceerd, verscheen in oktober. De reacties van ouders en medewerkers waren ronduit positief. Het tweede nummer verschijnt in januari 2018. Dit keer geen acht maar twaalf pagina's dik. De oplage is met duizend exemplaren verhoogd. De extra exemplaren worden uitgereikt aan ouders, kinderen en andere belangstellenden tijdens de Open Dag begin februari volgend jaar.   

Lees verder
Het relatiemagazine als cadeautje

Het relatiemagazine als cadeautje

Gepubliceerd op 27-09-2017, 10:47

'Print' heeft het de afgelopen pak hem beet tien jaar moeilijk gehad. De opkomst van digitale communicatiekanalen zorgde voor een aantrekkelijk en - ogenschijnlijk - goedkoper alternatief. De Coalitie is altijd blijven geloven in de kracht van print, náást (nieuwe) digitale uitingen. Ook bij meerdere merken en bedrijven die aanvankelijk afstand hadden genomen van print, zowel binnen als buiten onze klantenkring, zien we een hernieuwde waardering voor print als communicatiemedium.

Lees verder
Anders dan anders

Anders dan anders

Gepubliceerd op 05-09-2017, 09:55

Golfclub Spaarnwoude bestaat 40 jaar. De Coalitie werd gevraagd de PR rondom dit jubileum te organiseren. Maar 40 jaar is natuurlijk geen echt jubileum. Dus moet er naar andere ingangen worden gezocht. Soms is enig geluk daarbij onontbeerlijk.

Lees verder
 

Werken aan je talent in Leiden

Gepubliceerd op 04-09-2017, 11:10

Op het Da Vinci College locatie Lammerschans in Leiden werken leerlingen van de mavo en het vmbo basis/kader druk aan hun talent. Daarnaast herbergt het nieuwe gebouw een internationale Schakelklas waar kinderen uit het buitenland de Nederlandse taal leren om zo snel mogelijk naar het reguliere onderwijs door te stromen. Omdat een geprint magazine volgens de schoolleiding een uitstekende manier is om ouders en andere stakeholders te informeren, besloot het da Vinci met De Coalitie in zee te gaan voor de productie van jaarlijks 4 magazines. De Coalitie is lid van de redactie en neemt de teksten en een deel van de fotografie voor haar rekening.

Lees verder
«  2  3  4  5  6  7  8  »