Vakgebieden

De Coalitie is gespecialiseerd op het gebied van online en offline-communicatie. Daarbij draait het in onze visie om de doelmatigheid van, en de samenhang en afstemming tussen, de verschillende communicatie-uitingen vanuit een gemeenschappelijke visie. Het zwaartepunt van ons werk ligt bij media- & communicatiestrategie, gespreksleiding, talkshows en de realisatie van tekstproducties ten behoeve van onder meer (relatie)magazines, nieuwsbrieven, persberichten en websites.

Media- & communicatiestrategie

Voor organisaties die naar buiten treden, is het van belang om eerst na te denken over de essentie van het verhaal waarmee dat gebeurt. Het opstellen van een communicatiestrategie en het afbakenen van de te bereiken doelgroep(en), zijn daarbij onmisbare hulpmiddelen. Vanuit onze jarenlange ervaring in de journalistiek weten we wat het juiste moment is, en de meest geschikte methode, om media-aandacht te creëren. Geen promotionele prietpraat, opgeblazen teksten of loze beloftes voor de bühne, maar communiceren op basis van feiten en een duidelijke visie.
Voorbeelden
Media- & communicatiestrategie
Persberichten

Persberichten

Helder communiceren op basis van een duidelijke boodschap kan door het verspreiden van een persbericht. De Coalitie stelt persberichten op en verspreidt deze regionaal, nationaal en internationaal, in samenwerking met ANP Perssuport. Naar een brede ontvangersgroep of juist naar een zorgvuldig samengestelde mediaselectie. Ook verzorgt De Coalitie mediabegeleiding en het initiëren van interviews en perstrajecten. Een overzicht van onze via ANP Perssupport verzonden persberichten is te vinden in onze newsroom.

Voorbeelden

Tekstproducties

Een (periodieke) uitgave als een magazine of een nieuwsbrief is een goed middel om een boodschap over te brengen en tegelijkertijd de band met relaties te leggen en te versterken. De Coalitie produceert magazines en nieuwsbrieven, zowel geprint als digitaal. Daarbij denken we mee over vorm en inhoud en kunnen we de productie geheel of gedeeltelijk verzorgen. Daarbij werken we samen met fotografen, vormgevers, drukkers en andere partijen uit ons eigen netwerk of dat van de klant.
Voorbeelden
Tekstproducties
Gespreksleiding en talkshows

Gespreksleiding en talkshows

Een symposium, debat of talkshow is een uitstekende manier om het nuttige met het aangename te combineren. Leuk en leerzaam, levendiger en (dus) interessanter dan een zoveelste lezing of statische presentatie. De Coalitie verzorgt regelmatig gespreksleiding of (ondersteuning bij) talkshows, een door onze opdrachtgevers en hun gasten zeer gewaardeerde formule. Onze inzet bestaat daarbij uit het bepalen en uitwerken van de redactionele formule, de presentatie of ondersteuning in logistiek, techniek en organisatie.
Voorbeelden