Avond in de Balie

Avond in de Balie

Gepubliceerd op 31-07-2017, 11:05

In de westerse wereld gebeurt er veel om aids te bestrijden. De aandacht voor deze ziekte lijkt wat weg te zakken. Maar wereldwijd zijn er altijd nog 37 miljoen mensen die aan deze ziekte lijden. Mede daarom wordt in 2018 van 23 tot 27 juli de 22e Aids Conferentie (Aids 2018) in Amsterdam gehouden.

Lees verder
Ruim elf mille voor Bonaventuracollege

Ruim elf mille voor Bonaventuracollege

Gepubliceerd op 13-06-2017, 13:37

Met de lancering van hun ondernemersboek Dik Water gaven Erma Rotteveel, Dimmy Olijerhoek en Annemieke de Man ook het startschot voor de leerlijn ondernemerschap van het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen. De leerlijn, die op initiatief van de drie auteurs en onderneemsters tot stand kwam, maakte een vliegende start dankzij een cheque van € 9.500,-, bijeengebracht door sponsorgelden en voorverkopen van het boek. Inmiddels is Dik Water volledig uitverkocht. De extra inkomsten (€ 2503,-) waren eveneens bestemd voor de leerlijn. In april namen directeur Clemens Steekelenburg en economieleraar Marc Grijsen de totaal cheque van € 11.703,- in ontvangst. In het door de Coalitie geproduceerde magazine van het Bonaventura komen initiatiefnemers, docenten en leerlingen aan het woord.

Lees verder
Vernieuwing Bellevue in woord en beeld

Vernieuwing Bellevue in woord en beeld

Gepubliceerd op 01-06-2017, 14:58
Het 23.000 vierkante meter grote hoofdkantoor Bellevue van netbeheerder Alliander in Arnhem is volledig vernieuwd. Dat gebeurde naar een ontwerp van Coare Architectuur. De communicatie over deze voor Coare uitdagende opdracht werd verzorgd door De Coalitie. Dat gebeurde voor wat betreft het filmen in samenwerking met Sietse Bruggeling. In een korte productie zetten directeur Jan Willem Leverstein van Coare en Ton Bernts van Alliander hoe het project tot stand kwam. (Foto Chris van Koeverden)
Lees verder
Logistieke klus

Logistieke klus

Gepubliceerd op 22-05-2017, 15:08

In de wereld van de logistiek worden de vraagstukken steeds complexer, waardoor een groeiende vraag is ontstaan naar hoger opgeleide logistiekprofessionals. Om in deze behoefte te kunnen voorzien, start Inholland in september 2017 met het Associate-degreeprogramma Business Studies Logistiek.

Lees verder
Koploper in de retail

Koploper in de retail

Gepubliceerd op 10-05-2017, 12:00
Binnen de retail nemen ICT-oplossingen een steeds prominentere rol in. Winkeliers die hebben geïnvesteerd in de koppeling tussen online en offline, zijn de koplopers van vandaag en morgen. Maar wie zorgt er voor dat alles technisch werkt (en blíjft werken) en dat al deze diensten goed worden gestroomlijnd? Dat is bij uitstek een klusje voor Retailstekker, een partij met een ruime kennis en ervaring op het gebied van ICT voor retailers.
Lees verder
Met Tandem

Met Tandem

Gepubliceerd op 01-05-2017, 14:49

Naast een geprint magazine, dat dit najaar verschijnt, verstuurt Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning een digitale nieuwsbrief. Het eerste nummer verscheen dit voorjaar en was vooral bedoeld om de werkende mantelzorger te informeren. Naast een interview met een werkende mantelzorger bevatte dit eerste nummer een aantal tips voor mensen die werk en mantelzorg combineren. Opmaak, vormgeving en interviews werden verzorgd door de Coalitie.

Lees verder
Vakwerk op de Nieuwe Gracht

Vakwerk op de Nieuwe Gracht

Gepubliceerd op 12-04-2017, 12:55
In januari dit jaar begonnen de mannen van KWS Infra uit Diemen aan het vervangen van een flink deel van de kademuur op de Nieuwe Gracht in Haarlem. Bij ons en bij de mede-pandbewoners van Escrow (ict-bedrijf) en adviesbureau Ideo (gezondheid & werk) voor de deur.
Lees verder
NV-talkshows in Haarlem en Velsen

NV-talkshows in Haarlem en Velsen

Gepubliceerd op 02-03-2017, 16:20

Zowel in Haarlem als in Velsen staat voor de maand maart weer een NV-talkshow op het programma. De Coalitie is initiatiefnemer van deze vooral op ondernemers gerichte talkshows en verzorgt in de persoon van Jaap Sluis een deel van de presentatie. Maandag 20 maart wordt in De Philharmonie de 33ste aflevering van de NV Haarlem gehouden. En een week later vindt in het Witte Theater in IJmuiden aflevering 3 van de NV Velsen plaats. Die staat grotendeels in het teken van ondernemers die op zeer uiteenlopende manieren leven van de wind.

Lees verder
«  3  4  5  6  7  8  9  »