Politiek Ondernemersdebat

Gepubliceerd op 20-03-2018, 10:21

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart vond in Haarlem het Politiek Ondernemersdebat plaats. Thema's die aan bod kwamen waren bereikbaarheid, economische positionering Haarlem en verblijfsklimaat. Johan Tempelaar van De Coalitie verzorgde de debatleiding op deze avond.

Politiek Ondernemersdebat

De lijsttrekkers van de zes grootste partijen uit de Haarlemse gemeenteraad (CDA, D66, Groenlinks, SP, PvdA en VVD) reageerden vanaf het podium op in totaal zeven stellingen. Daarna vond een debat plaats met de ongeveer 60 aanwezigen in de zaal, waarbij zowel ondernemers als vertegenwoordigers van de overige politieke partijen aan het woord kwamen. De meeste tijd werd besteed aan de discussie over wel of niet wonen in de Waarderpolder.

Het debat werd georganiseerd door Kennemer Business, in samenwerking met de ondernemersverenigingen Industrie Kring Haarlem, Haarlem Centraal en Horeca Nederland Afdeling Haarlem. ROC Nova College bood de gastlocatie voor het debat, waarbij leerlingen van de horeca-opleiding zorgden voor de inwendige mens. Het 20-jarige Ampzing Genootschap zorgde voor muzikale ondersteuning.

Foto: Judith Cappon Fotografie