Drie NV's in Noord-Holland

Gepubliceerd op 14-11-2018, 21:21

In een relatief korte tijd produceerde De Coalitie voor uiteenlopende opdrachtgevers drie ondernemerstalkshows. Dat gebeurde in Zaanstad, Hoorn en Purmerend. Het daarbij gehanteerde format was grotendeels gebaseerd op dat van de NV Haarlem. Deze mede op initiatief van De Coalitie bedachte talkshow is in Haarlem al ruim tien jaar succesvol en krijgt nu ook in andere gemeenten navolging.

Drie NV's in Noord-Holland

In Purmerend werd begin 2018 op initiatief van het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland en de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) de NV Purmerend in gang gezet. Maandag 12 november vond in theater de Purmaryn de derde aflevering plaats. Vaste presentator Jaap Sluis van De Coalitie interviewde samen met Rosalie Smit in een uur tijd circa acht ondernemers uit Purmerend en de Beemster. De talkshow trok zo'n 120 bezoekers die na afloop positief reageerden. Vooral omdat er op het podium deels sprake was van nieuwe gezichten en een nieuw geluid.

Dat gold zo mogelijk in nóg sterkere mate voor de NV Zaanstad waarvan de eerste editie plaatsvond op 15 oktober in de foyer van het Zaantheater. Met ook dáár Jaap Sluis en Rosalie Smit als interviewers. Behalve het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland behoorde de gemeente Zaanstad tot de initiatiefnemers. De NV-formule viel er in goede aard. De opkomst was met 120 bezoekers meteen al hoger dan verwacht en de reacties enthousiast.Het plan is om in 2019 minstens tweemaal een NV Zaanstad te houden.

Een inhoudelijk speciale NV was die op 29 oktober in schouwburg Het Park in Hoorn. Door De Coalitie geproduceerd in opdracht van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord. De talkshow vormde de afsluiting van Het Grootste Werkfestival en werd gepresenteer door Jaap Sluis en Ionica Smeets. Zij ondervroegen een groot aantal ondernemers over de manier(en) waarop zij mensen die vanwege beperkingen moeilijk de arbeidsmarkt op komen toch aan werk helpen.