Goede Zaken back in business

Gepubliceerd op 08-03-2018, 15:12

In januari werd onder commerciële en redactionele verantwoordelijkheid van De Coalitie de bedrijvenpagina Goede Zaken in Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant gelanceerd. Deze pagina verschijnt wekelijks en bevat uiteenlopende informatie over het bedrijfsleven in Haarlem, Velsen, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer. Vaste onderdelen op Goede Zaken zijn onder meer artikelen van/over de partners Rabobank Haarlem en Omstreken en Tanger Advocaten. Ook verschijnt wekelijks een agenda met daarin voor regionale ondernemers interessante activiteiten. Verder brengt fotograaf Ramon Philippo in een regelmatig terugkerende rubriek specifieke aspecten van het ondernemen in beeld en geven columnisten (onder wie Rudy Snippe, lector aan de Hogeschool Inholland en Nyenrode) hun visie op het bedrijfsleven.

Goede Zaken back in business

De geschiedenis van Goede Zaken voert terug naar bijna tien jaar geleden. De pagina werd toen door de commerciële afdeling van Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant in het leven geroepen. Die vroeg De Coalitie om een groot deel van de tekstproductie te verzorgen. Goede Zaken groeide uit tot een breed gewaardeerd platform waar content (deels betaald) over het ondernemen in stad en streek werd gedeeld.

Groot was dan ook de teleurstelling toen de bedrijvenpagina in 2017 als gevolg van interne ontwikkelingen binnen moederconcern TMG stopte. De Coalitie kreeg als vaste tekstproducent vanuit het bedrijfsleven regelmatig te horen dat Goede Zaken werd gemist, trok de stoute schoenen aan en stelde HD/IJC voor om de pagina over te nemen en volledig onder eigen verantwoordelijkheid te maken.

De gesprekken hierover verliepen positief waarna in januari de terugkeer van Goede Zaken een feit was. Met dank aan vele regionale bedrijven en organisaties die Goede Zaken in 2018 gebruiken om op een redactionelee manier hun verhaal te (laten) doen. Goede Zaken heeft voor wat betreft print de eerste drie maanden er bijna op zitten en zal de komende tijd ook veel aandacht besteden aan het versterken van het online traject.

goedezaken@decoalitie.nl