Belangrijke periode scholen

Belangrijke periode scholen

Gepubliceerd op 13-01-2020, 20:54

Voor scholen, vooral die in het voortgezet onderwijs, breekt een belangrijke periode aan. Een kwart eeuw geleden speelde de verzuiling nog en rol van betekenis in de keus voor een middelbare school. Die tijd is voorbij. Dus moeten scholen zich profileren. Want elke leerling telt, ook in financieel opzicht. Sommige scholen verspreiden glanzende folders onder ouders en leerlingen uit groepen 8 van de basisschool.

Lees verder
Gevaarlijke stoffen?

Gevaarlijke stoffen?

Gepubliceerd op 11-07-2019, 14:05

De nieuwste editie van de De BK breed, het relatiemagazine van BK ingenieurs, staat in het teken van 'gevaarlijke stoffen'. Denk daarbij aan asbest, al jarenlang een bekend 'fenomeen', maar ook aan een relatieve nieuwkomer als PFOS, waar de laatste tijd in de media veel aandacht aan wordt besteed.

Lees verder
Watertanden bij Waterland

Watertanden bij Waterland

Gepubliceerd op 03-07-2019, 15:10

In juni verschenen er twee onderwijsmagazines voor scholen in Leiden, geproduceerd door De Coalitie. In beide magazines komt de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs aan bod, naast uiteraard de nodige verhalen en nieuwsberichten van, met en voor leerlingen en docenten.

Lees verder
Nieuw leven door de remise

Nieuw leven door de remise

Gepubliceerd op 10-05-2019, 15:46

Op het voormalige NZH-/Connexxion-terrein aan de Leidsevaart was tientallen jaren een tram- en busremise gevestigd. Inmiddels is op het terrein een nieuwe woonwijk met ruim 200 woningen gerealiseerd: Remise Haarlem.

Lees verder
Kippenwielen en pasjeshouders

Kippenwielen en pasjeshouders

Gepubliceerd op 26-03-2019, 16:00

Binnen één week rolden er drie magazines van de persen waar de Coalitie redactioneel haar medewerking aan verleende: twee voor een middelbare school en één voor een zorgorganisatie. Voor Het Waterland, een school voor praktijkonderwijs in Leiden, verzorgt De Coalitie de volledige bladproductie.

Lees verder
Boeiend (BK) brede blik op de bouw

Boeiend (BK) brede blik op de bouw

Gepubliceerd op 13-02-2019, 08:50

De Coalitie verzorgt al jarenlang de BK breed, het relatiemagazine van BK ingenieurs. Een klus die eigenlijk nooit gaat vervelen. Door te blijven werken aan de vorm en vormgeving, want de BK breed verschijnt in print én als online publicatie. Maar ook door de inhoud. Door het diverse dienstenaanbod van BK ingenieurs krijgen niet alleen de lezers van de BK breed, maar ook wijzelf een boeiend en breed inkijkje in de wereld van grond-, weg- en waterbouw.

Lees verder
Relatiemagazine voor Hoorne Vastgoed

Relatiemagazine voor Hoorne Vastgoed

Gepubliceerd op 10-12-2018, 12:25

Bijna tien jaar geleden werd in Heerhugowaard de Stad van de Zon gerealiseerd. In de tijd dat 'duurzaamheid' nog een uitzonderlijk woord was, werd in dit circa 3000 woningen tellende gebied net zo veel energie opgewekt als er met wonen en werken werd verbruikt. In Mensenwerk, het relatiemagazine van ontwikkelaar Hoorne Vastgoed, blikken betrokkenen terug op het destijds baanbrekende bouwproject.

Verder in dit magazine aandacht voor projecten anno nu, zoals het (eveneens duurzame) Slottuin in Heemstede, de kwaliteitsimpuls in Almere-Haven en het nieuwe leven voor een 'gapend gat' in IJmuiden. Daarnaast onder meer een interview met Aart van Haren van Vomar Voordeelmarkt over het samenspel tussen retail en vastgoed, een kennismaking met Hoorne's Assetmanager Marloes Hofstetter-Slootmaker en een expertcolumn van Gert-Jan 't Hart (Klimaatgarant).

Lees verder
Van yoga tot klimmen

Van yoga tot klimmen

Gepubliceerd op 07-11-2018, 16:45

'Ik had gewoon gekeken wat me leuk leek en toen een lijstje van sporten gemaakt.' Dankzij JeugdSportPas kunnen kinderen allerlei verschillende sporten uitproberen, om te ontdekken welke sport zij leuk vinden en goed bij ze past. Naast bekende sporten als voetbal en hockey zijn dat ook 'kleinere' sporten. Van yoga tot klimmen en van hapkido tot acrobatiek.

Lees verder
«  1  2  3  4  5  6  7  »