Boeiend (BK) brede blik op de bouw

Gepubliceerd op 13-02-2019, 08:50

De Coalitie verzorgt al jarenlang de BK breed, het relatiemagazine van BK ingenieurs. Een klus die eigenlijk nooit gaat vervelen. Door te blijven werken aan de vorm en vormgeving, want de BK breed verschijnt in print én als online publicatie. Maar ook door de inhoud. Door het diverse dienstenaanbod van BK ingenieurs krijgen niet alleen de lezers van de BK breed, maar ook wijzelf een boeiend en breed inkijkje in de wereld van grond-, weg- en waterbouw.

Boeiend (BK) brede blik op de bouw

Zo liepen we, in verband met het themakatern 'veiligheid' voor deze BK breed, op een grote bouwplaats in Amsterdam-West, waar vijf ontwikkelaars tegelijk aan de slag zijn om Centrum Nieuw West vorm te geven (woningen, winkels, horeca en andere voorzieningen). BK ingenieurs verzorgt er de coördinatie van bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie (in vaktermen kortweg BLVC).

Ook mochten we Berry de Ruiter interviewen, die tijdens het leegscheppen van de vijver bij zijn ouders koos voor een opmerkelijke carrièremove: van de zorg naar het bodemwerk. We leerden wat een zuurteerput is. Welke bodemverontreiniging er op een defensieterrein ontstaat. Wat het betekent om risicodragend te werken. Hoe kinderen enthousiast worden gemaakt voor techniek. En hoe scholen worden gestimuleerd tot bewustere energiekeuzes.

Dan noemen we nog niet eens de interviews met MKB-infra voorzitter Philip van Nieuwenhuizen ('veiligheid moet net zo zwaar wegen als duurzaamheid en innovatie') en senior adviseur veiligheid Dennis Elbers van BK ingenieurs zelf ('als er eenmaal een slecht contract ligt, is het vrijwel onmogelijk dat op de bouwplaats onder grote tijdsdruk te herstellen').

Hadden we al gezegd dat het maken van de BK breed nooit gaat vervelen?