Watertanden bij Waterland

Gepubliceerd op 03-07-2019, 15:10

In juni verschenen er twee onderwijsmagazines voor scholen in Leiden, geproduceerd door De Coalitie. In beide magazines komt de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs aan bod, naast uiteraard de nodige verhalen en nieuwsberichten van, met en voor leerlingen en docenten.

Watertanden bij Waterland

Het Waterland is een school voor praktijkonderwijs in Leiden waar De Coalitie twee keer per jaar een magazine voor produceert. In het laatste nummer staat onder andere een verhaal over leerlingen die horecaervaring opdoen bij Sijthoff in de Leidse binnenstad. Vol enthousiasme werkten leerlingen eerst op school en vervolgens in het restaurant zelf aan de mise-en-place. Vervolgens legden ze onder leiding van een professionele kok de laatste hand aan de gerechten om die tenslotte zelf uit te serveren. Watertanden heette het project dat vijf keer werd georganiseerd en vijf keer een groot en smakelijk succes werd. Een mooi voorbeeld van een symbiose tussen bedrijfsleven en onderwijs.

Ook in het laatste magazine van Da Vinci Lammenschans, een mavo-school in Leiden waarvoor De Coalitie eveneens het magazine produceert, staat over die band een verhaal. Vegro, een grote thuiszorgwinkel, stelde een behandelstoel beschikbaar om daarmee de afdeling Zorg & Welzijn te ondersteunen en leerlingen beter voor te bereiden op hun toekomst.