Communicatievaardigheden essentieel

Communicatievaardigheden essentieel

Gepubliceerd op 21-11-2016, 17:36

Het is belangrijk dat medewerkers van de Stichting Sint Bavo hun communicatievaardigheden verder versterken. Dat stelt Ronald de Jong, directeur van deze samenwerkingsorganisatie voor interconfessioneel basis- en speciaal onderwijs in deze regio. Professionele communicatie is essentieel voor een goede profilering van de school.

Lees verder
Ondernemersproject op Bonaventura

Ondernemersproject op Bonaventura

Gepubliceerd op 16-11-2016, 09:37

Op het Bonaventura, een school voor middelbaar onderwijs in Roelofarendsveen, is een ondernemersproject gestart. Het project is bedoeld om jongeren tussen 12 en 15 jaar enthousiast te maken voor het ondernemerschap.

Lees verder
Huisgemaakt

Huisgemaakt

Gepubliceerd op 14-11-2016, 11:36

Hij had het leuk bedacht, de baas van een kaaswinkel in Amsterdam. In een flyer beweerde hij dat zijn zaak tot beste kaaswinkel van de hoofdstad was verkozen. Het Parool schreef er over. Maar waarschijnlijk niet zoals de kaasbaas had gehoopt. De verkiezing bestáát helemaal niet, onthulde de krant. De man had alles verzonnen. Zijn onhandige reactie op de onthulling maakte het er alleen maar erger op.   

Lees verder
Bedrijventerrein De Etalage

Bedrijventerrein De Etalage

Gepubliceerd op 14-11-2016, 08:50
Op 8 november werd in Alkmaar een begin gemaakt met de ontwikkeling van bedrijventerrein De Etalage naast de A9, vlakbij het AZ-stadion. In opdracht van VOF Etalage Projectontwikkeling verzorgde De Coalitie het mediatraject rond dit project. Dat gebeurde in samenspraak met onder meer de gemeente Alkmaar en bouwbedrijf Hercuton.
Lees verder
Een dag met Bloemen

Een dag met Bloemen

Gepubliceerd op 11-11-2016, 15:26

Karin Bloemen schreef op de melodie van 'This is my life' van Shirley Bassey een lied, speciaal voor mantelzorgers. Dit lied vormde het slot van haar optreden tijdens de Dag van de Mantelzorg op donderdag 10 november. Tandem Mantelzorg organiseerde de Dag in de Philharmonie, De Coalitie zorgde voor de fotografie en de interviews.

Lees verder
Grote thema's voor 'grote' denkers

Grote thema's voor 'grote' denkers

Gepubliceerd op 31-10-2016, 16:13

Met ruim 65 kinderen en tieners nadenken over grote thema's als klimaatverandering, milieuvervuiling en oorlog. En daarbij vooral kijken wat je daar zelf, in je eigen omgeving en binnen je eigen mogelijkheden, aan kunt doen. Dat is de Kinder- en Tienerconferentie, die op 29 en 30 oktober in Schoorl werd gehouden, in een notendop.

Lees verder
Jubileum De Coalitie

Jubileum De Coalitie

Gepubliceerd op 14-10-2016, 15:47

In het bijzijn van circa honderd relaties vierde De Coalitie deze maand het 10-jarig bestaan. Dat gebeurde in de prachtige doopsgezinde kerk in hartje Haarlem. Op het programma stond onder meer het Klein Haarlems Dictee. Winnaar Dimitri Walbeek kreeg zijn prijs uitgereikt door Marret Kramer die in 2011 het Groot Dictee der Nederlandse Taal op haar naam schreef.

Lees verder
Sporten uitproberen

Sporten uitproberen

Gepubliceerd op 03-10-2016, 14:15

'Het leek me altijd al heel erg leuk', zegt Nathalie terwijl ze na staat te hijgen tussen twee spelletjes door. 'En dat is het ook!', voegt ze er na een slokje water aan toe, om vlug weer verder te dribbelen. Voor Nathalie lijdt het geen twijfel: zij gaat 'op basketbal'. En dat is precies de opzet van JeugdSportPas: dat kinderen van 5 t/m 12 jaar verschillende sporten kunnen uitproberen voordat ze hun keuze maken.

Lees verder
«  8  9  10  11  12  13  14  »