Grote thema's voor 'grote' denkers

Gepubliceerd op 31-10-2016, 16:13

Met ruim 65 kinderen en tieners nadenken over grote thema's als klimaatverandering, milieuvervuiling en oorlog. En daarbij vooral kijken wat je daar zelf, in je eigen omgeving en binnen je eigen mogelijkheden, aan kunt doen. Dat is de Kinder- en Tienerconferentie, die op 29 en 30 oktober in Schoorl werd gehouden, in een notendop.

Grote thema's voor 'grote' denkers
Zo hebben de deelnemers onderzocht waar hun dagelijkse boodschappen vandaan komen, hoe je 'geweldloos kunt communiceren' en wat plastic soep is (en wat ons zwerfafval daarmee te maken heeft). Er werd tijdens het weekend toegewerkt naar een persconferentie, die onder leiding stond van Siemon "taarten van Abel" de Jong. Bij de ideeën die werden gepresenteerd waren onder meer de organisatie van een Nationale Opruimdag en het opzetten van een Spreekbeurtenfabriek, zodat kinderen op school kunnen vertellen over bijvoorbeeld Plastic (Soep) en Bewuste Boodschappen.

De conferentie werd georganiseerd door Doopsgezind WereldWerk. Johan Tempelaar was betrokken bij de voorbereiding van het evenement en fungeerde tijdens de conferentie als spreekstalmeester/presentator.