Grote thema's voor 'grote' denkers

Grote thema's voor 'grote' denkers

Gepubliceerd op 31-10-2016, 16:13

Met ruim 65 kinderen en tieners nadenken over grote thema's als klimaatverandering, milieuvervuiling en oorlog. En daarbij vooral kijken wat je daar zelf, in je eigen omgeving en binnen je eigen mogelijkheden, aan kunt doen. Dat is de Kinder- en Tienerconferentie, die op 29 en 30 oktober in Schoorl werd gehouden, in een notendop.

Lees verder
Nieuw in de NV

Nieuw in de NV

Gepubliceerd op 26-08-2016, 11:23

De zomervakantie is ten einde, ondernemend Haarlem is al weer volop aan de slag. Dat geldt ook voor het redactieteam van de NV Haarlem. Op 26 september staan de deuren van de Philharmonie open voor ondernemers die de vlotte en gevarieerde talkshow bij willen wonen.

Lees verder
Nieuwe talkshow NV Velsen start 19 september

Nieuwe talkshow NV Velsen start 19 september

Gepubliceerd op 25-08-2016, 16:59

Maandag 19 september wordt in het Witte Theater in IJmuiden voor het eerst de talkshow NV Velsen gehouden. De NV Velsen is een driemaandelijkse talkshow waarin Jaap Sluis (links) van De Coalitie samen met zijn medepresentator Michael Struis uiteenlopende aspecten van het ondernemen in Velsen belicht. De Coalitie is mede-initiatiefnemer van de Velsense talkshow en stond ook aan de basis van de succesvolle NV Haarlem die al zeven jaar in de Spaarnestad wordt gehouden.

Lees verder
Sterren van de hemel

Sterren van de hemel

Gepubliceerd op 24-03-2016, 13:57

De vaart zat er lekker in bij de 27e editie van de NV Haarlem. In de kleine zaal van de Philharmonie passeerden maandag 21 maart tal van onderwerpen de revue, onder leiding van Coalitiegenoten Jaap Sluis en Jaap Bonkenburg. De laatste was stand-in voor de zieke Fred Postma, die normaliter samen met Jaap Sluis de presentatie voor zijn rekening neemt.

Lees verder
Goed gesprek over mantelzorg

Goed gesprek over mantelzorg

Gepubliceerd op 20-11-2015, 17:06
Op de Dag van de Mantelzorg, dinsdag 10 november, werd in de Philharmonie te Haarlem een middag voor bijna 600 mantelzorgers gehouden. Zij kregen die aangeboden door de gemeenten Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. De organisatie was in handen van Tandem (kenniscentrum voor mantelzorg). Voorafgaand aan een optreden van Babette van Veen vond onder leiding van Jaap Sluis een gesprek plaats met de Heemsteedse wethouder Christa Kuiper en de Haarlemse ambtenaar Piet Haker.
Lees verder
'Ontmaskerd'

'Ontmaskerd'

Gepubliceerd op 15-11-2015, 17:12

Peter van der Slikke werkte zo'n 30 jaar in de bankwereld en schreef het boek 'Ontmaskerd'. Tijdens het evenement Inspired023 in het Crown Business Center in Haarlem liet hij zich ten overstaan van enkele tientallen ondernemers over zijn boek interviewen door Jaap Sluis van De Coalitie.

Lees verder
Succesvolle 25ste editie talkshow NV Haarlem

Succesvolle 25ste editie talkshow NV Haarlem

Gepubliceerd op 17-09-2015, 14:15
In De Philharmonie Haarlem werd maandag 14 september voor de 25ste keer de NV Haarlem gehouden. De Coalitie was in 2009 mede initiatiefnemer van deze talkshow voor en door ondernemers en zorgt voor een groot deel van het redactionele werk. De 25ste NV werd door ruim 300 gasten bijgewoond. Coalitie-genoot Jaap Sluis interviewde samen met  mede presentator Fred Postma onder anderen AH-topman Wouter Kolk, bedrijfsonderzoeker Pieter Lakeman en idealistisch ondernemer Ilco van der Linde. Voor een uitgebreid verslag zie de website van NV Haarlem.
Lees verder
Debat jubilerend BK ingenieurs

Debat jubilerend BK ingenieurs

Gepubliceerd op 29-05-2015, 10:12
BK ingenieurs wilde het 25-jarig bestaan omlijsten met méér dan alleen een feest of receptie. Mede op advies van De Coalitie werd gekozen voor een debat over infrastructuur en innovatie in het Thalia Theater in IJmuiden. Met als gespreksleider Frénk van der Linden. De Coalitie hielp bij het bedenken van de inhoudelijke opzet en het regelen van panelleden onder wie Alexander Rinnooy Kan (hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam). De discussie werd door ruim 200 BK-relaties bezocht.
Lees verder
«  1  2  3  4  5  »