Van Gaal in de fout

Van Gaal in de fout

Gepubliceerd op 03-02-2016, 15:32

Dat Louis van Gaal een volstrekt eigen manier van communiceren heeft weten we. Onlangs zorgde  een andere Van Gaal voor ophef. Zakenvrouw en tv-persoonlijkheid Annemarie van Gaal vertrok na zes maanden plotseling als toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Waarom? Geen idee. Annemarie zweeg. Net als de AFM. En dus brak al snel de PR-pleuris uit.

Lees verder
'Vluchtelingen in doorzonwoning'

'Vluchtelingen in doorzonwoning'

Gepubliceerd op 19-01-2016, 14:42
Vastgoedadviseur Bert Rotteveel van Rotteveel M4 uit Alkmaar heeft uitgesproken ideeën over het huisvesten van arbeidsmigranten en vluchtelingen. Mede naar aanleiding van een door het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) uitgeschreven prijsvraag voor innovatieve huisvestingsoplossingen wilde hij die ideeën breed uitdragen. De Coalitie initieerde en begeleidde in korte tijd een perstraject met het Noordhollands Dagblad. Dat mondde uit in een groot verhaal in alle edities van de Holland Media Combinatie.
Lees verder
OKB helpt MKB

OKB helpt MKB

Gepubliceerd op 19-01-2016, 14:00
Stichting Ondernemersklankbord (OKB) vierde eind 2015 het 35-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum verscheen een brochure waarin de werkwijze en resultaten van OKB worden belicht. De Coalitie verzorgde een groot deel van de teksten waaronder interviews met onder anderen OKB-directeur Frank van Santen, diverse OKB-adviseurs en hoogleraar Alexander Rinnooy Kan. Circa 300 ervaren OKB-adviserus bieden - verdeeld over twintig regio's - landelijk ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Zij doen dat belangeloos.
Lees verder
Boegbeeld Bernt

Boegbeeld Bernt

Gepubliceerd op 06-01-2016, 13:42

Je komt ze in het bedrijfsleven en openbaar bestuur gelukkig nog steeds tegen: boegbeelden. Leidinggevenden die vakwerk afleveren. Jaar na jaar. Soms op het saaie af. Maar o zo effectief. Vaak ligt goede een communicatie ten grondslag aan hun (boeg)beeldvorming. Zoals in het geval van de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders en industrieel ondernemer Wim van der Leegte die beiden dit jaar vertrekken.

Lees verder
Breedte op zijn best

Breedte op zijn best

Gepubliceerd op 11-12-2015, 15:09
Het landelijk opererende bureau BK ingenieurs heeft eigenlijk altijd wel wat leuks te melden. Een uitdagend project op een bijzondere locatie, zoals op het Amsterdamse Leidseplein, of het aanpakken van de toegangswegen in Drachten met behulp van turborotondes. Maar denk ook aan ecologisch onderzoek, een calamiteitendienst, tendermanagement of de inzet van een BK Professional als Solvej Schenk bij een Amsterdamse kolenterminal. Niet voor niets had Alexander Rinnooy Kan het onlangs bij het 25-jarig bestaan van BK ingenieurs over 'een mooi voorbeeld van breedte op zijn best'.
Lees verder
'Liever geen gezeik'

'Liever geen gezeik'

Gepubliceerd op 10-12-2015, 18:09

Het is best nog een klus, geïnterviewd worden. Er komt veel bij kijken. Vaak méér dan de te interviewen persoon in de gaten heeft. Daarom gaat het nogal eens mis, het ogenschijnlijk onschuldige 'praatje met de pers'. Niet goed voorbereid. Of zelfs ondoordacht. Geen idee van doelgroep of kernboodschap. Om maar te zwijgen van afspraken over autorisatie. En dan maar klagen dat de journalist er niets van begrepen heeft.

Lees verder
Magazine voor Mantelzorgers

Magazine voor Mantelzorgers

Gepubliceerd op 24-11-2015, 16:05
Voor Tandem, dé organisatie van en voor mantelzorgers in de regio Haarlem, verzorgt De Coalitie onder meer het Tandem Magazine. Dit blad verschijnt tweemaal per jaar in een oplage van 7500 en wordt toegestuurd aan alle bij Tandem geregistreerde mantelzorgers. In het blad staan onder meer ervaringsverhalen van mantelzorgers en tips voor hulp en praktische ondersteuning. Verder staat in dit nummer de Dag van de Mantelzorg plaats, die op dinsdag 10 november plaatsvond in de Haarlemse Philharmonie.
Lees verder
'˜Wie maakt Haarlem?'

'˜Wie maakt Haarlem?'

Gepubliceerd op 23-11-2015, 17:24

Voor de initiatiefnemers van de manifestatie 'Wie maakt Haarlem?' verzorgde De Coalitie een mediatraject, gericht op de regionale pers en vakpers. Tevens werd ondersteuning geboden bij het maken van uitnodigingen. 'Wie maakt Haarlem?' werd op initiatief van ruimtelijk ontwerper Arjan Luiten en de Haarlemse stadsbouwmeester Max van Aerschot gehouden en trok circa 200 bezoekers.

Lees verder
«  12  13  14  15  16  17  18  »