Opening Remise-plantsoen Haarlem

Gepubliceerd op 04-05-2019, 15:30

Op vrijdag 3 mei werd het Remiseplantsoen in de nieuwe woonwijk Remise Haarlem feestelijk geopend. Zo'n 250 bewoners, omwonenden en bij het project betrokken partnerpartijen konden met elkaar genieten van onder meer een grote barbecue, muziek en kinderactiviteiten. Johan Tempelaar trad op als host/spreekstalmeester bij de opening van het plantsoen, die werd verricht door de wethouder Floor Roduner.

Opening Remise-plantsoen Haarlem

Roduner verrichte de opening samen met Duuk, een van de jongste bewoners van de wijk. Ze drukten samen - iets te vroeg, maar dat mocht de pret niet drukken - op de grote rode knop waarmee de confettikanonnen afgingen. Daarmee was het Remiseplantsoen, dat tot stand in samenspraak met de bewoners, officieel geopend én werd het 'overgedragen' aan de wijk. Eerder had wethouder Roduner al het eerste exemplaar van het door De Coalitie geproduceerde boekje 'Nieuw leven voor de remise' in ontvangst genomen. In die uitgave vertellen diverse betrokkenen over de totstandkoming van de wijk.

Remise Haarlem is gerealiseerd op een voormalige remiseterrein, waar sinds 1899 trams en bussen werden geparkeerd en gerepareerd. Het is een autoluwe wijk waar veel jonge gezinnen wonen. Qua stijl en uitstraling sluit de nieuwbouwwijk aan bij de bestaande jaren 30-woningen in de omliggende wijken - een toonbeeld van stedelijke vernieuwing waar vele (nieuwe) Haarlemmers jarenlang woonplezier aan kunnen beleven.