Waterland's Got Talent

Gepubliceerd op 06-06-2016, 10:34
Martin Hoogkamer is leerling van Het Waterland, een school voor praktijkonderwijs in Leiden. Martin heeft een groot talent, hij kan prachtig zingen. In de halve finale maakte hij veel indruk op de jury, presentator Johnny de Mol pinkte zelfs een traantje weg toen Martin een lied van Willy Alberti - de opa van Johnny - ten gehore bracht. De Coalitie verzorgt jaarlijks twee keer een magazine voor Het Waterland.
Waterland's Got Talent

Het Waterland focust zich op de talenten van haar leerlingen, die in leven al zo vaak te horen krijgen dat ze iets niet goed kunnen. Dat geldt ook voor Martin Hoogkamer. Hij heeft faalangst en durft zelfs geen spreekbeurt te houden in zijn klasje met acht andere leerlingen. Pas op het podium in een zaal met volle tribunes komt zijn talent tot leven. Ruim 4000 mensen hadden zich voor de audities van Holland's Got Talent opgegeven. Martin haalde de finale, waar hij het op het laatste moment moest afleggen tegen winnaar Nick Nicolai maar dus wel een knappe tweede plaats in de wacht sleepte.

De Coalitie werkt voor het magazine van Het Waterland samen met een redactie van drie betrokken docenten. De onderwerpen worden zo gekozen dat vooral over de talenten van leerlingen wordt geschreven. In het laatste nummer - naast een interview met Martin Hoogkamer - onder meer verhalen over de prachtige betegelde tafels die leerlingen maakten, over een bezoek aan een schapenfokbedrijf en over de meerwaarde van leerlingen op stageadressen.