Opening Kinderconferentie

Gepubliceerd op 11-03-2019, 09:31

Over de hele wereld leven kinderen, in heel verschillende omstandigheden. Toch hebben die kinderen allemaal dezelfde rechten. Begin maart werd in Schoorl een Kinderconferentie georganiseerd rondom het thema 'De rechten van het kind'. De opening van de conferentie werd verzorgd door Dieuwertje Blok en Johan Tempelaar.

Opening Kinderconferentie

Bij kinderen - en ook bij veel volwassenen - is Dieuwertje Blok vooral bekend als presentatrice van Het Sinterklaasjournaal. Maar de presentatrice doet veel meer dan dat, zoals ander presentatiewerk (live en op tv) en het inspreken van voice-overs. Ook zet Dieuwertje Blok zich op verschillende manieren in voor kinderen, bijvoorbeeld als ambassadeur voor Simavi. Voor die organisatie, die zich onder meer inzet voor toegankelijk en schoon/veilig drinkwater wereldwijd, bezocht ze onder meer Tanzania. Ze liet een filmpje zien en vertelde de kinderen over haar inzet voor het project Wandelen voor Water.

Coalitiegenoot Johan Tempelaar was één van de organisatoren van de Kinderconferentie, die uitging van Doopsgezind WereldWerk. Naast de presentatie van de opening fungeerde hij tijdens het weekend als 'spreekstalmeester'. Op het programma stonden onder meer workshops Kinderyoga, Body Percussion, Kinderrechtenspel en het bouwen van een huis. Bekijk voor een impressie van de Kinderconferentie onderstaande film (gemaakt door Jurjen Dijkstra van Jeweetzelf.tv).

Foto: (c) Jasper Pondman