Onderwijsbladen

Gepubliceerd op 24-06-2015, 16:33
De Coalitie produceerde deze maand drie magazines voor onderwijsorganisaties. Nova Dwarsverband voor de opleidingen Lab, Welzijn en Zorg van het ROC Nova College, Bavo Beweging voor de Stichting Sint Bavo en Het Waterland voor de gelijkname school voor praktijkonderwijs in Leiden.
Onderwijsbladen

In Nova Dwarsverband wordt onder meer ingegaan op de veranderingen in het mbo-onderwijs. Gaat het mbo opnieuw op de schop? Nee en ja, luidt het antwoord. Het mbo kan voortaan flexibeler op veranderingen inspelen en bepaalde opleidingen regionaal inkleuren, zodat een student meer kans heeft op werk. Bijvoorbeeld in de IJmond bij Tata Steel of in Friesland in de watersportindustrie.

Ook voor het Waterland, een school voor praktijkonderwijs in Leiden, verzorgt de Coalitie teksten, vormgeving  en drukwerk voor het magazine dat twee keer per jaar verschijnt. Vooral leerlingen komen aan het woord. Hoe zien zij hun toekomst en welke rol speelt de school in het realiseren van hun dromen. Het zijn kinderen die vaak nog elementaire sociale vaardigheden moeten leren om straks in de maatschappij hun plek te veroveren.

In Bavo Beweging was 'vieren op allerlei manieren' een belangrijk thema. Bavo Beweging is een blad voor medewerkers van de stichting Sint Sint Bavo, een koepelorganisatie voor een aantal scholen voor basisonderwijs in Haarlem. Want er wordt wat af gevierd in Nederland. Van Sint Nicolaas tot Moederdag, van Kerstmis tot Ramadan. Hoe gaan de verschillende Bavo-scholen om met dit onderwerp?