Don Bosco Wereldschool

Gepubliceerd op 02-11-2015, 14:29

De Don Boscoschool bestaat vijftig jaar. Daarmee heeft deze school haar bestaansrecht bewezen. Maar wat is de toekomst van de Don Bosco, wat zijn de kansen in een wijk in Schalkwijk waar nog vijf andere scholen staan? De Coalitie zit in de redactie van de Bavo Beweging, het blad van de koepelorganisatie van de Don Bosco.

Don Bosco Wereldschool

In het nieuwe nummer van dit magazine voor alle medewerkers van de stichting Sint Bavo, een koepelorganisatie van een aantal confessionele basisscholen in Haarlem, komen leerkrachten van de Don Bosco aan het woord over allerlei aspecten van het onderwijs.

Over extra uitdagingen voor vlotte leerlingen dankzij de digitale leerschool, over het bezoek van Groep 8 aan de Staten Generaal, samen op de foto met Mark Rutte en over het vergroten van de woordenschat van kleuters. Want, zo zegt directrice Amal Kerkouri: "De Don Bosco moet een school in de wijk zijn, waar ouders hun kinderen als vanzelfsprekend naar toe sturen, omdat kinderen zich hier veilig voelen en er uitstekend les wordt gegeven door een kwalitatief sterk team."