De menselijke factor als onderwerp van advies en training

Gepubliceerd op 13-01-2020, 21:12

In geen enkele branche wordt zoveel aandacht besteed aan veiligheid als in de lucht- en ruimtevaart. Dat de veiligheidsprincipes uit de vliegwereld ook toepasbaar zijn op andere branches waar de menselijke factor een belangrijke rol speelt, bewijst trainings- en adviesbureau YES Human Factors BV. De Coalitie brengt voor YES Human Factors een digitale nieuwsbrief uit.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

De menselijke factor als onderwerp van advies en training

Oprichters Kahlmann en Van der Meer - beiden met een achtergrond in de luchtvaart - ontwikkelden een trainingsprogramma om processen veiliger te laten verlopen. Specifiek voor organisaties die te maken hebben met menselijk gedrag in kritische operationele omgevingen, zoals ziekenhuizen, veiligheidsregio's, ICT en de petrochemie.

In de YES-filosofie is de mens feilbaar en het maken van fouten even normaal als ademhalen. De uitdaging is om die fouten te ondervangen voordat ze leiden tot calamiteiten. Dit kan door installatie van processen en protocollen, maar ook door maximaal gebruik te maken van de kwaliteiten van alle leden binnen een team. Aan de hand van trainingsmomenten in de Boeing 737 Flight Simulator laat YES Human Factors haar deelnemers zien waar het vaak misgaat wanneer men onder druk gezamenlijke besluiten moet nemen.

In de digitale nieuwsbrief worden alle relaties van YES geïnformeerd over de lopende en op handen zijnde projecten. De Coalitie verzorgt voor deze nieuwsbrief niet alleen tekst en inhoud, maar neemt ook volledig de vormgeving en online verspreiding ervan voor haar rekening.

Meer weten? Mail: vanzalm@decoalitie.nl