Anders dan anders

Gepubliceerd op 05-09-2017, 09:55

Golfclub Spaarnwoude bestaat 40 jaar. De Coalitie werd gevraagd de PR rondom dit jubileum te organiseren. Maar 40 jaar is natuurlijk geen echt jubileum. Dus moet er naar andere ingangen worden gezocht. Soms is enig geluk daarbij onontbeerlijk.

Anders dan anders

In de maand januari lag de nadruk in de PR op het feit dat Spaarnwoude met 72 holes lang de grootste baan van Europa was. En dat het tevens één van de oudste banen van Nederland is. Dat leverde mooie free publicity op. In september stond de Pro-Am op het programma. Daarbij werden 24 professionals gekoppeld aan 72 amateurs. De beste vijf professionals zouden vervolgens strijden om een mooie geldprijs. Eén professional had zich echter verslapen. Daarop vroeg de organisatie aan een van de leden, Daan Pas, of hij de plaats van de professional wilde innemen.

Dat deed Daan op voortreffelijke wijze. Als in een jongensboek plaatste hij zich bij de beste vijf professionals om vervolgens de shoot-out te winnen. Een amateur die de professionals verslaat. Anders dan anders dus. Daar kan de media niet om heen. Een persbericht maken, het Haarlems Dagblad bellen en 'amateur' Daan Pas, het Pro-Am-toernooi en Golfclub Spaarnwoude stonden prominent in de lokale media.