NV-format valt in de smaak

Gepubliceerd op 29-11-2017, 13:45

Bijna tien jaar geleden stond De Coalitie aan de basis van de ondernemerstalkshow NV Haarlem. Een driemaandelijks evenement in De Philharmonie dat eind november 2017 voor de 38ste keer plaatsvond. Onder de ruim 250 bezoekers bevonden zich dit keer gasten uit Purmerend en Zaanstad. In beide gemeenten bestaat zowel bij het stadsbestuur als ondernemersverenigingen de behoefte aan een eigen NV. De Coalitie zorgt voor de redactionele invulling en presentatie.    

NV-format valt in de smaak

Het NV-format is gebaseerd op vaart en variatie. In een uur tijd komen uiteenlopende onderwerpen kort aan bod, op basis van interviews met ondernemers. Ook is er ruimte voor muziek en film. En na afloop voor veel napraten en naborrelen. De NV is géén businessclub of netwerkorganisatie, maar een gratis toegankelijk en ongebonden podium waar goede content centraal staat. Het succes van de NV Haarlem is ook buiten de Spaarnestad niet onopgemerkt gebleven. Zo was De Coalitie mede-initiatiefnemer van een in 2017 viermaal gehouden ondernemerstalkshow NV Velsen in het Witte Theater te IJmuiden. De kans bestaat dat dit evenement in 2018 wordt verbreed tot een NV IJmond waarin behalve Velsen ook Beverwijk en Heemskerk aan bod komen.

De laatste editie van de NV Haarlem werd bijgewoond door vertegenwooordigers van de gemeente Purmerend en ondernemersverenigingen uit die gemeente. Zij willen in het voorjaar voor het eerst een Purmerendse ondernemerstalkshow houden, met steun van een aantal lokale partners. De Coalitie is gevraagd dit evenement inhoudelijk uit te werken en zal ook de presentatie verzorgen. Gedacht wordt aan een ondernemerstalkshow die twee of drie keer per jaar in Purmerend wordt gehouden. Met als doel om het ongebonden, kostenloos en makkelijk uitwsselen van kennis en contacten tussen ondernemers te stimuleren. En ook tussen ondernemers, overheden en onderwijs.

De Coalitie is vanuit Zaanstad eveneens gevraagd om op basis van een vergelijkbaar format - dat met steun van een regionale redactie kan worden ingevuld - een ondernemerstalkshow op poten te zetten. De eerste aflevering daarvan zou in het voorjaar van 2018 plaats moeten vinden. 

(Foto Ramon Philippo)