Over De Coalitie

Met een praktische inslag en vanuit een journalistieke achtergrond helpt communicatieadviesbureau De Coalitie opdrachtgevers om hun visie, verhaal en boodschap over te brengen. Of dat nu is richting media, zakelijke relaties, (potentiële) klanten of specifieke doelgroepen.

Door de bundeling van onze individuele kennis, kracht en kwaliteiten, zijn we een bureau dat breed inzetbaar is in communicatietrajecten. Van bijrol tot regisseur, van interview tot bladcoördinatie, van persbericht tot mediastrategie. Waar nodig en nuttig schakelen we gespecialiseerde gelijkgestemden uit ons netwerk in, wanneer aansluitende vakgebieden als fotografie, marketing, copywriting of vormgeving in beeld komen.

Essentieel in onze aanpak is het leggen van dwarsverbanden en het verbinden van partijen wanneer we raakvlakken of samenwerkingsmogelijkheden zien. Ook dat is de verbindende kracht van De Coalitie.

Vanessa van Zalm

Met haar grote liefde voor taal en een master in Nederlandse Taal- en Letterkunde (UvA) op zak verzorgt Vanessa interviews, verslaat bijeenkomsten en schrijft en redigeert teksten voor brochures, relatiemagazines en websites. Ook produceert zij de inhoud én opmaak van digitale nieuwsbrieven. Lange tijd was Vanessa hét gezicht van het Haarlemse Café Studio. Daarnaast gaf ze bijles en was ze parttime invalkracht op een advocatenkantoor. Ook maakte ze jarenlang vol enthousiasme deel uit van het communicatieteam van Bevrijdingspop Haarlem. Altijd was er de link met taal, tekst, woord, maar ook beeld - want tussen de bedrijven door maakte ze zich de basis van grafisch design eigen. 's Zomers zit ze graag op de racefiets, de rest van het jaar op de yogamat.