Over De Coalitie

Met een praktische inslag en vanuit een journalistieke achtergrond helpt communicatieadviesbureau De Coalitie opdrachtgevers om hun visie, verhaal en boodschap over te brengen. Of dat nu is richting media, zakelijke relaties, (potentiële) klanten of specifieke doelgroepen.

De Coalitie wordt gevormd door Jaap Bonkenburg, Jaap Sluis en Johan Tempelaar. Door de bundeling van onze individuele kennis, kracht en kwaliteiten, zijn we een bureau dat breed inzetbaar is in communicatietrajecten. Van bijrol tot regisseur, van interview tot bladcoördinatie, van persbericht tot mediastrategie. Waar nodig en nuttig schakelen we gespecialiseerde gelijkgestemden uit ons netwerk in, wanneer aansluitende vakgebieden als fotografie, marketing, copywriting of vormgeving in beeld komen.

Essentieel in onze aanpak is het leggen van dwarsverbanden en het verbinden van partijen wanneer we raakvlakken of samenwerkingsmogelijkheden zien. Ook dat is de verbindende kracht van De Coalitie.

Jaap Sluis

'Even een rondje door de stad' is een gevleugelde uitspraak van Jaap Sluis (Bergen NH, 1956). Jaap blijft graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen in stad en streek. Een eigenschap die hem eerder al goed van pas kwam in zijn journalistieke carrière bij Dagblad Kennemerland, IJmuider Courant en Haarlems Dagblad. Later werkte Jaap voor Udo Buys Public Relations en zijn eigen bureau Pertinent Produkties. Op basis van die ervaring heeft Jaap zich gespecialiseerd in mediabegeleiding en communicatiestrategie voor bedrijven en organisaties. Nieuwswaarde, het scherp afscheiden van PR en marketing en strategisch schakelen vormen daarbij zijn uitgangspunten. Jaap Sluis belicht op zijn weblog uiteenlopende facetten van het vakgebied communicatie.

Nevenfuncties: presentator NV Haarlem, (mede-)initiatiefnemer De Honderd van Haarlem, bestuurslid stichting Het Nieuwe Dromen