Over De Coalitie

Met een praktische inslag en vanuit een journalistieke achtergrond helpt communicatieadviesbureau De Coalitie opdrachtgevers om hun visie, verhaal en boodschap over te brengen. Of dat nu is richting media, zakelijke relaties, (potentiële) klanten of specifieke doelgroepen.

De Coalitie wordt gevormd door Jaap Bonkenburg, Jaap Sluis en Johan Tempelaar. Door de bundeling van onze individuele kennis, kracht en kwaliteiten, zijn we een bureau dat breed inzetbaar is in communicatietrajecten. Van bijrol tot regisseur, van interview tot bladcoördinatie, van persbericht tot mediastrategie. Waar nodig en nuttig schakelen we gespecialiseerde gelijkgestemden uit ons netwerk in, wanneer aansluitende vakgebieden als fotografie, marketing, copywriting of vormgeving in beeld komen.

Essentieel in onze aanpak is het leggen van dwarsverbanden en het verbinden van partijen wanneer we raakvlakken of samenwerkingsmogelijkheden zien. Ook dat is de verbindende kracht van De Coalitie.

Jaap Bonkenburg

Een gulle lach en een vlotte pen zijn het handelskenmerk van Jaap Bonkenburg (Heemstede, 1954). Jaap voelt zich, als voormalig docent Nederlands en Geschiedenis, als een vis in het water in het onderwijs. Verder hebben zorg, sport, (regionale) economie en de woningmarkt zijn speciale interesse. Voor diverse opdrachtgevers in die branches verzorgt hij interviews en andere teksten, en maakt hij nieuwsbrieven en magazines. Jaap heeft ruime ervaring in de journalistiek, onder meer als chef amateurvoetbal bij het Haarlems Dagblad. Voor die krant schrijft hij nog steeds, onder meer voor de wekelijkse bedrijvenpagina Goede Zaken en voor de afdeling speciale producties, die verantwoordelijk is voor bijlagen als Goed Wonen en de Zorgkrant. Naast zijn werk voor De Coalitie is Jaap Communicatieadviseur bij het Scala College in Alphen aan de Rijn.

Nevenfuncties: bestuurslid HZO (Haarlems Zelfstandigen Overleg), bestuurslid Stichting de Houten Haarlemmer, bestuurslid zaalvoetbalvereniging TUM TUM/Goodnight.