Over De Coalitie

Met een praktische inslag en vanuit een journalistieke achtergrond helpt communicatieadviesbureau De Coalitie opdrachtgevers om hun visie, verhaal en boodschap over te brengen. Of dat nu is richting media, zakelijke relaties, (potentiële) klanten of specifieke doelgroepen.

Door de bundeling van onze individuele kennis, kracht en kwaliteiten, zijn we een bureau dat breed inzetbaar is in communicatietrajecten. Van bijrol tot regisseur, van interview tot bladcoördinatie, van persbericht tot mediastrategie. Waar nodig en nuttig schakelen we gespecialiseerde gelijkgestemden uit ons netwerk in, wanneer aansluitende vakgebieden als fotografie, marketing, copywriting of vormgeving in beeld komen.

Essentieel in onze aanpak is het leggen van dwarsverbanden en het verbinden van partijen wanneer we raakvlakken of samenwerkingsmogelijkheden zien. Ook dat is de verbindende kracht van De Coalitie.

Jaap Bonkenburg

Een gulle lach en een vlotte pen zijn het handelskenmerk van Jaap Bonkenburg. Jaap voelt zich, als voormalig docent Nederlands en geschiedenis, als een vis in het water in het onderwijs. De laatste jaren van zijn onderwijscarrière was hij hoofdverantwoordelijke voor de PR & Communicatie op een middelbare school. Naast het onderwijs hebben zorg, sport, en het (regionale) bedrijfsleven zijn speciale interesse. Voor diverse opdrachtgevers in die branches verzorgt hij interviews en andere teksten, en maakt hij nieuwsbrieven en magazines. Jaap heeft ruime ervaring in de journalistiek. Hij werkte dertig jaar voor de sportredactie van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant en voor de toenmalige afdeling speciale producties. 

Nevenfuncties: bestuurslid HZO (Haarlems Zelfstandigen Overleg), bestuurslid Stichting de Houten Haarlemmer, bestuurslid zaalvoetbalvereniging TUM TUM/Goodnight, bestuurslid Haarlem Centraal, bestuurslid Haarlem Lichtstad, bestuurslid Haarlem Shopping Night.