Over De Coalitie

Met een praktische inslag en vanuit een journalistieke achtergrond helpt communicatieadviesbureau De Coalitie opdrachtgevers om hun visie, verhaal en boodschap over te brengen. Of dat nu is richting media, zakelijke relaties, (potentiële) klanten of specifieke doelgroepen.

Door de bundeling van onze individuele kennis, kracht en kwaliteiten, zijn we een bureau dat breed inzetbaar is in communicatietrajecten. Van bijrol tot regisseur, van interview tot bladcoördinatie, van persbericht tot mediastrategie. Waar nodig en nuttig schakelen we gespecialiseerde gelijkgestemden uit ons netwerk in, wanneer aansluitende vakgebieden als fotografie, marketing, copywriting of vormgeving in beeld komen.

Essentieel in onze aanpak is het leggen van dwarsverbanden en het verbinden van partijen wanneer we raakvlakken of samenwerkingsmogelijkheden zien. Ook dat is de verbindende kracht van De Coalitie.

Johan Tempelaar

Of het nu gaat om een enkel interview of de complete productie van een magazine of site, Johan Tempelaar is dol op verhalen en op het overbrengen daarvan in woord én beeld. Met een sterke voorkeur voor human interest of verhalen op het gebied van duurzaamheid of maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast is hij hoofdredacteur van twee uitgaves/mediaplatforms die door De Coalitie worden geproduceerd: Goede Zaken (over ondernemen in Zuid-Kennemerland) en Sport in Haarlem. Johan deed al eerder ervaring op in de sportwereld als medewerker PR & Communicatie van profvoetbalclub HFC Haarlem, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor persberichten, publicaties en het maatschappelijk beleid. 

Nevenfuncties: presentator NV Haarlem, ambtelijk secretaris Stichting Huize Spaar & Hout, begeleider zomerkampen bij de AKC, penningmeester Menno's Global Village, examencommissie Nova College - domein Economie (vertegenwoordiger werkveld).