Klaar voor de toekomst

Gepubliceerd op 02-09-2020, 16:24

Pal naast het Oude Slot in Heemstede is de nieuwe wijk 'Slottuin' verrezen. Bij de realisatie van Slottuin waren duurzaamheid en energieneutraliteit belangrijke uitgangspunten. Om de oplevering van dit bijzondere project kracht bij te zetten, heeft De Coalitie in opdracht van ontwikkelaar Hoorne Vastgoed een boekje uitgegeven over Slottuin.

Klaar voor de toekomst

De woningen in Slottuin zijn voorzien van energielabel A++++. Dat Slottuin op duurzaamheidsgebied een ambitieus project is, blijkt onder meer uit de woorden van Gert-Jan 't Hart van Klimaatgarant: 'Over het algemeen wordt er in Nederland “zo slecht gebouwd als mag”, oftewel er wordt het minimale gedaan om aan het Bouwbesluit te voldoen. Bij Slottuin wordt er juist veel méér gedaan dan vereist'.

Slottuin bestaat uit 22 eengezinshuurwoningen, 40 koopwoningen en 33 huurappartementen met 3 gemeenschappelijke ruimtes voor cliënten van Zorgbalans. In het door Mulleners + Mulleners architecten gemaakte plan wordt behalve aan de architectuur van de woningen ook veel aandacht besteed aan het groen in de wijk, de inpassing van Slottuin in de bestaande omgeving en de verkeersafwikkeling.

In het boekje met als titel 'Klaar voor de toekomst' komen onder meer (toekomstige) bewoners en bij de ontwikkeling betrokken partijen aan het woord. Ook vertellen vertegenwoordigers van partners als Zorgbalans, Elan Wonen en de gemeente Heemstede over de samenwerking tijdens de totstandkoming van het project.