Kippenwielen en pasjeshouders

Gepubliceerd op 26-03-2019, 16:00

Binnen één week rolden er drie magazines van de persen waar de Coalitie redactioneel haar medewerking aan verleende: twee voor een middelbare school en één voor een zorgorganisatie. Voor Het Waterland, een school voor praktijkonderwijs in Leiden, verzorgt De Coalitie de volledige bladproductie.

Kippenwielen en pasjeshouders

Deze school werkt met stages nauw samen met DZB, een re-integratiebedrijf van de gemeente Leiden. Bij DZB werken circa 1300 medewerkers die gedetacheerd zijn bij bedrijven en instellingen op diverse locaties. Leerlingen van Het Waterland lopen stage bij DZB. Zoals Romy, die in haar vijfde jaar op Het Waterland in het restaurant van DZB de fijne kneepjes van het cateringvak leert. Dit jaar startte een pilot om leerlingen uit de tweede klas in de praktijk werkervaring te laten opdoen bij DZB. Naomi en Chanty uit klas twee zijn inmiddels ervaren in het maken van kippenwielen en pasjeshouders.

Het magazine van Da Vinci Lammenschans werd ingezet om nieuwe ouders tijdens open dagen te informeren over de school. 'Kinderen zijn hier niet anoniem, er is extra aandacht voor sociale veiligheid en omgangsvormen', laat directeur Ivor Bergsma op pagina 3 weten. Tot slot de InZ, het magazine voor medewerkers en vrijwilligers van Zorgbalans. Interviews met cliënten en medewerkers vullen dit fraaie blad dat twee keer per jaar verschijnt.