Veel aandacht voor een nieuw kloosterleven

Gepubliceerd op 25-10-2013, 15:31

Bennebroeker Juan Christoffels wil het leegstaande Luciaklooster in zijn dorp behouden. Hij kwam met een plan om in het pand appartementen en herenhuizen te bouwen. De zusters Franciscanessen, die het klooster bezitten, boden hem tot eind januari 2014 de kans om het project  rond te maken. De Coalitie bedacht voor Christoffels een mediatraject. Mede dankzij veel aandacht in de regionale en landelijke pers meldden zich in korte tijd ruim 350 belangstellenden.

Veel aandacht voor een nieuw kloosterleven

Het uit 1896 stammende klooster staat al jaren leeg. Als er niet snel iets gebeurt, gaat het volgens Juan Christoffels onherroepelijk verloren. Hij stapte daarom naar de zusters Franciscanessen en kreeg van hen een exclusief optierecht op koop. Een architectenbureau maakte een ontwerp voor appartementen en herenhuizen in het gebouw (casco, prijzen vanaf 245.000 tot circa 645.000 euro). Daarna moest Christoffels zijn project zo breed mogelijk bekend zien te maken. Hij had al een website en adverteerde met enige regelmaat. Maar er moest méér gebeuren. En dan vooral in de media.

De Coalitie maakte voor Christoffels en zijn makelaar een persbericht. Het werd op basis van een zorgvuldige mediaselectie verzonden naar de landelijke en regionale pers. En ook naar vakmedia. Tevens initieerde en begeleidde De Coalitie een aantal specifieke persacties. Zoals een interview met De Woonkrant van De Telegraaf. Dat leidde tot een groot verhaal van Judith van Ruiten over het initiatief van Juan Christoffels ('Met de zegen van de zusters'). Mede door de vele media-aandacht lieten ruim 350 mensen weten serieus in het project te zijn geïnteresseerd. Het plan wordt nu verder uitgewerkt. De realisatie ervan zal naar het zich laat aanzien in 2014 daadwerkelijk ter hand worden genomen.