Magazines voor Het Schoter en Haarlem-Kennemerland

Gepubliceerd op 30-10-2013, 11:33

Deze week ploft zowel bij scholengemeenschap Het Schoter als bij voetbalclub Haarlem-Kennemerland een splinternieuw magazine op de mat. Het toeval wil dat de school en de club beiden hun ingang aan de Sportweg in Haarlem-Noord hebben.

Magazines voor Het Schoter en Haarlem-Kennemerland

Schoter Info
Scholen zetten nieuwsbrieven en magazines onder meer in voor de beeldvorming. Zo ook Het Schoter, een scholengemeenschap in Haarlem-Noord. Het Schoter heeft samen met De Coalitie een format ontwikkeld voor een nieuwsbrief: de Schoter Info. Door het lotingsysteem zoals dat in Haarlem wordt gehanteerd, komt het voor dat leerlingen naar het Schoter gaan terwijl dat niet hun eerste keus is. Het Schoter blijkt dan echter een uitstekende school, waar leerlingen het prima naar hun zin hebben. Dat blijkt althans uit het verhaal van brugklasser Tess van Soelen: 'Eerst dacht ik nog dat ik voor het tweede jaar naar een andere school over zou stappen, maar dat hoeft van mij echt niet meer.' Het eerste nummer van de Schoter Info verschijnt deze week.

Haarlem-Kennemerland
Ook bij voetbalclub Haarlem-Kennemerland, de voortzetting van profclub HFC Haarlem, ploft deze week een splinternieuw magazine op de mat. De Coalitie heeft wederom de tekst- en eindredactie voor het magazine verzorgd. In het blad onder meer een verhaal over de bijzondere samenwerking met ZMLK-school De Schelp en een column van de bekende Haarlemse (punt)dichter Jan J. Pieterse.

Meer weten over magazines, eind- en tekstredactie? Neem contact op met Jaap Bonkenburg of Johan Tempelaar.