Over de brug

Over de brug

Gepubliceerd op 14-09-2018, 23:00

Het heeft even geduurd, maar hij ligt er: de Figeebrug. De fietsbrug verbindt de 'stadkant' van de Waarderpolder (Sportheldenbuurt) met het Figeeterrein. Gedeputeerde Jaap Bond, wethouder Cora-Yfke Sikkema en Pieter van der Spek (namens de ondernemers) waren op vrijdag 14 september de eersten die over de brug kwamen. Daarna volgde een fietsparade van zo'n 30 bedrijven uit de Waarderpolder, met aansluitend een feestelijke borrel en barbecue. Johan Tempelaar van De Coalitie presenteerde de opening.

Lees verder
NV Haarlem: 10 jaar buiten de gebaande paden

NV Haarlem: 10 jaar buiten de gebaande paden

Gepubliceerd op 12-06-2018, 12:13

De talkshow NV Haarlem bestaat tien jaar. Een mooi moment om te stoppen voor presentator Jaap  Sluis. De veertigste editie op 18 juni is zijn laatste. Hij begon in 2008 met medepresentator Fred Postma, die het stokje eerder al overdroeg aan Jaap Bonkenburg.

Lees verder
Politiek Ondernemersdebat

Politiek Ondernemersdebat

Gepubliceerd op 20-03-2018, 10:21

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart vond in Haarlem het Politiek Ondernemersdebat plaats. Thema's die aan bod kwamen waren bereikbaarheid, economische positionering Haarlem en verblijfsklimaat. Johan Tempelaar van De Coalitie verzorgde de debatleiding op deze avond.

Lees verder
 

Leuk en leerzaam: talkshow in bedrijf

Gepubliceerd op 08-03-2018, 16:11

Ze wilden bij COARE Architectuur en COARE Realisatie als aftrap van het nieuwe jaar wel eens wat anders dan de gangbare bijeenkomst met de medewerkers. Want hoe gezellig die ook waren, een beetje vernieuwing kon geen kwaad. De Coalitie bedacht - mede voortbordurend op het concept van de succesvolle ondernemerstalkshow NV Haarlem - een eigen event voor COARE. 

Lees verder
Frits Huffnagel wil eventueel wel wethouder in Haarlem worden

Frits Huffnagel wil eventueel wel wethouder in Haarlem worden

Gepubliceerd op 16-02-2018, 14:00

De uitreiking van de Haarlemse evenementenprijzen, half februari, werd dit jaar omlijst met een speciale editie van de NV Haarlem. Die stond in het teken van de verschillende soorten evenementen die in de Haarlemse regio worden georganiseerd. Jaap Bonkenburg en Jaap Sluis presenteerden deze speciale NV-editie.

Lees verder
Een ándere eindejaarsbijeenkomst

Een ándere eindejaarsbijeenkomst

Gepubliceerd op 12-12-2017, 13:25

Het is voor bedrijven en organisaties nogal eens een verplicht nummer: de eindejaarsbijeenkomst met het personeel. Bij BK ingenieurs vonden ze het tijd voor vernieuwing. De Coalitie werd gevraagd mee te denken over een ander format. Dat kwam er in de vorm van de talkshow Bij BK met aansluitend een korte quiz over het bedrijf. Uit acht BK-vestigingen in den lande kwamen zo'n 120 werknemers naar Utrecht waar het evenement plaatsvond. Namens De Coalitie interviewden Johan Tempelaar en Jaap Sluis het management van BK over de in 2017 behaalde resultaten en over de plannen voor 2018 en daarna. Op basis van gerichte vragen en compacte antwoorden werd in een relatief korte tijd veel belangrijke informatie gedeeld.

Lees verder
 

Goede kappers, slechte kappers

Gepubliceerd op 07-12-2017, 12:10

Govert van Bezooijen, directeur Entreeonderwijs en Wim Dijkshoorn, projectleider Voortijdig Zorgverlaten en Zorg, nemen dit schooljaar afscheid van het Nova College. Govert en Wim kozen voor een bijzondere invulling van hun afscheidsreceptie die zowel luchtig als leerzaam moest zijn. Jaap Bonkenburg van De Coalitie werd gevraagd de middag te presenteren.

Lees verder
Minicollege voor Business Studies

Minicollege voor Business Studies

Gepubliceerd op 25-08-2017, 09:10

Jaap Sluis is een van de grondleggers van de ondernemerstalkshow NV Haarlem die elk kwartaal in De Philharmonie in Haarlem wordt gehouden. Onder de bezoekers zijn steeds vaker studenten van Hogeschool Inholland Haarlem. In de programmering wordt regelmatig een plaats ingeruimd voor ondernemende studenten (of studerende ondernemers, zo u wilt...). Daarom werd Jaap Sluis gevraagd om tijdens de introductieweek van de opleiding Business Studies van Inholland  aan 140 studenten kort iets over de NV Haarlem te vertellen. Hij verzorgde een minicollege over hoe je met veel plezier een talkshow vol vaart en variatie in elkaar draait.

Lees verder
«  1  2  3  4  5  »